transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Ghid Online pentru Offline :-)
Aboneaza-te acum la newsletter-ul "ArtSpirit"!

Prima pagina Flux RSS
Viata e ceva ce ti se intampla atunci cand nu poti sa dormi. (Fran Lebowitz)

Primul tur virtual în Bucătăria Jamilei, lansat de Tefal

Tefal, lider mondial pe piaÈ›a vaselor de gătit, alături de Geanina Staicu Avram, cea mai cunoscută È™i urmărită creatoare de conÈ›inut pe segmentul culinar din România, È™i împreună cu agenÈ›ia de comunicare Saatchi & Saatchi, [...]

mai mult







Cum pare sa arate sectorul de constructii in urmatoarea perioada

Ai in plan sa construiesti o casa sau poate o cladire de birouri? Ai in plan sa asfaltezi zona din jurul vilei sau sa amenajezi un drum privat pe o proprietate? Poate chiar vrei sa investesti masiv in domeniu si te gandesti la dezvoltarea unui mic [...]

mai mult



Optimizarea SEO a unui magazin online este cheia succesului

Daca nu esti multumit de performantele magazinului tau online trebuie sa stii ca sunt multe masuri care se pot lua. Din fericire, promovarea online este mai eficienta si implica costuri mai mici decat alte modalitati traditionale de a [...]

mai mult



Investitia in scule si echipamente de calitate permite eficienta ridicata

Pentru cel mai bun randament in lucrari, orice meserias cunoaste faptul ca ai nevoie nu doar de abilitati si experienta, ci si de scule, unelte, echipamente capabile sa asigure performanta, ajungand la un nivel ridicat al eficientei. Daca esti [...]

mai mult



Pariuri pe candidatii la alegerile locale din Bucuresti: ce cote au Nicusor Dan si Gabriela Firea

În timp ce în media apar diverse sondaje de opinie cu privire la voturile din alegerile locale din 27 septembrie 2020, iar actorii politici principali susÈ›in sau nu credibilitatea unor astfel de date, iată că cei interesaÈ›i de acest [...]

mai mult



Various Brands inaugurează un nou magazin, în Shopping City Târgu Mureș

Various Brands, cunoscutul multibrand naÈ›ional cu capital 100% autohton, a inaugurat un nou magazin de articole sportive, în Shopping City Târgu MureÈ™, reÈ›eaua ajungând în prezent la 23 de unități situate în marile [...]

mai mult



Avantajele unei Agentii SEO

Printre multiplele avantaje ale internetului in ziua de astazi, este acela de a face o afacere online fara prea multe avize si contracte. Desigur un magazin online va trebui inregistrat, insa de multe ori, proprietarul magazinului nu va trebui sa detine [...]

mai mult



Renovari sau amenajari? Ia-ti ajutorul de la Helppy.ro!

Ca orice om care se apuca de un proces amplu de renovare sau de amenajare a locuintei, nu ai cum sa le stii sau sa le prezici pe toate astfel incat, la nevoie, sa ai la indemana toate masurile care te pot salva dintr-un impas neplacut. Si chiar si cu o [...]

mai mult



5 lucruri de care sa tii cont cand cauti cele mai bune centrale electrice

Incalzirea locuintelor personale depinde foarte mult astazi de tipurile de centrale electrice, pe care oamenii aleg sa si le cumpere. Este vorba despre dispozitive moderne, datorita carora nivelul de confort poate spori sau, dimpotriva, poate fi unul [...]

mai mult



Chiar si o boxa portabila accesibila poate fi extrem de utila

In prezent, tehnologia face parte din viata noastra, mai mult sau mai putin, insa ce este cert, este faptul ca aceasta ne face viata mult mai usoara si mai simpla. Cel mai bun exemplu de „minune tehnologica”, consta in telefoanele care ne [...]

mai mult



Aplica pentru un job videochat

“Tatal meu zideste case/Cocotat pe schele/El cu fruntea lui ajunge/Pana sus la stele.” Despre profesiile oamenilor s-a scris mult. M-au fascinat multe destine incepand cu cele ale oamenilor simpli si sfarsind cu cele ale marilor pictori sau [...]

mai mult



Escort-bucharest.ro sau experiente speciale

Asteptam sa ninga dintr-un moment in altul. Eram o gasca de baieti veseli, pregatiti de petrecere, dar fara fete frumoase, masina ar fi fost goala. O fata reuseste sa iti toarne o cupa de fericire in paharul vietii in fiecare clipa cand se uita la tine [...]

mai mult






    Târgul NaÅ£ional al produselor tradiÅ£ionale de la Academia de ÅžtiinÅ£e Agricole si Silvice: 19 - 21 noiembrie 2010

"Vă invităm la ediÅ£ia 25-a a Târgului din parcul Academiei de ÅžtiinÅ£e Agricole ÅŸi Silvice să descoperiÅ£i produsele a peste 25 de producători din toate zonele României - MaramureÅŸ, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal, Banat. HaideÅ£i alături de noi să vă bucuraÅ£i de preparate inedite, cum ar fi pâinea la Å£est, păstrăv prăjit cu mămăliguţă ÅŸi mujdei cu leuÅŸtean, vin fiert cu scorÅ£iÅŸoara, mozzarela de bivoliţă, iaurt de bivoliţă, bulz ciobănesc ÅŸi pastramă, sărmăluÅ£e cu păsat maramureÅŸene, legume, fructe proaspete dar ÅŸi conserve pentru iarna ce va sosi", subliniaza organizatorii evenimentului.

Duminică, 21 noiembrie, este Sarbatorită Intrarea Maicii Domnului in Biserica,  cunoscuta în popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Numele de Vovidenie provine din slavona si inseamna "ceea ce se face vazuta". Traditia populara spune ca, de Vovidenie se deschid cerurile, iar animalele incep sa vorbeasca. In aceasta zi se aprind lumanari, mai ales pentru cei adormiti si se impart pomeni. Este bine ca lumanarile si focul sa arda toata noaptea. Seara e buna si pentru previziuni meteorologice. Daca in noaptea de Vovidenie este senin, anul viitor va fi secetos, iar daca ninge, va fi o iarna bogata in zapada. Tot in popor, aceasta sarbatoare este asociata metaforei luminii, prezenta in diferite legende si superstitii. Astfel, sarbatoarea este cinstita pentru a avea o vedere buna si a nu fi lipsit de lumina ochilor.

Tot in ziua de Vovidenie, copiii pun in vase cu apa crengi de mar. Tinute la lumina si caldura, ele inmuguresc si infloresc, fiind folosite in noaptea de Anul Nou drept sorcove. In colindele romanesti se canta, in plina iarna, despre florile dalbe, flori de mar, sau despre marut, margaritar. Ne intrebam ce mar ar putea face in decembrie flori dalbe? De ce tocmai mar, de ce tocmai flori? Pentru ca batranii nostri stiau de la batranii lor ca acea joarda a Sfantului Nicolae trebuie sa fie una de mar, iar daca aceasta va inflori pana de Nasterea Domnului, inseamna ca sfantul a mijlocit pentru iertarea celui caruia i-a daruit crenguta flori dalbe.

De 25 de ediÅ£ii, doi gospodari din satul CiugheÅŸ, comuna Palanca, îÅŸi prezintă, la târgul de la ASAS reÅ£eta proprie de păstrăv afumat la cetină de brad. Mihai ÅŸi Ionela PaliÅŸtan au pus pe picioare, în urmă cu trei ani, o păstrăvărie ÅŸi multe preparate cu păstrăv. Pe lângă cel prăjit, cu mămăguliţă, cu mujdei cu leuÅŸtean îl puteÅ£i încerca în acest sfârÅŸit de săptămână. "În primul rând, este foarte important să nu se condimenteze peÅŸtele cu nimic chimic, cum ar fi delicatul, ci doar cu mirodenii sănătoase pentru organismul uman. Eu folosesc sare, piper, foi de dafin ÅŸi multe alte mirodenii - aici e tot secretul. Se face un baiÅ£ din toate acestea ÅŸi se Å£ine păstrăvul să-ÅŸi tragă aromă 12 ore, iar apoi este băgat în afumătoare", explică bucătăreasa. Aici, la afumătoare, soÅ£ul Ionelei este specialistul. El ÅŸtie exact ce fel de cetină să folosească ÅŸi care trebuie să fie densitatea fumului.

La final, peÅŸtele este ambalat în folie ÅŸi păstrează pe el ace mici de brad. AÅŸa au dus cei doi băcăuani păstrăv la BucureÅŸti.  L-au servit cu pastă de usturoi frecată cu smântână, pe care bucureÅŸtenii au mâncat-o goală, atunci când s-a terminat peÅŸtele. "Åži pâine cu cartof, specifică pentru zona noastră, s-a mâncat mai mult decât ne-am aÅŸteptat noi. PeÅŸtele s-a terminat primul, apoi s-a consumat pâine cu cartof unsă cu usturoi", ne spun crescătorii de păstrăv din vestul Bacăului.

“Norocul Å£ine cu cei buni. La suflet. Nicolae Ceausescu suferea de diabet si dorea sa scape de pastilele pe care le lua cu pumnul. A dat o tema de cercetare, iar produsul suta la suta natural descoperit n-a mai apucat salmai apuce. Daca nu exista un Dumnezeu si nu l-ar fi ales pe Ion Cristian Aldea, inventia COLESTEROL STOP, care vindeca si diabetul de tip doi n-ar fi aparut, sâmburele gasit disparând odata cu vremea lui Ceausescu! Aldea. Mai exact, Ion Cristian Aldea. Cetatean român si locuitor al Bucurestiului. Pe strada Sfântul Constantin nr. 24, ap. 2, în plin sector 1. Desi locuieste,pe o strada, în primitorul apartament 2, accesul este prin Intrarea Ostirii. La o aluna cu iaurt de capra, whisky ori apa plata, dupa dorinta, printre alte amintiri, am aflat si o poveste adevarata. Facuse rost de bani, numai el stie cum, si a dat nas în nas cu un om ce deplângea disparitia lui Ceausescu. “Dac-ar mai fi trait, aveam si eu ce mânca. Acum nu se mai uita nimeni la cercetatorii ca mine si la brevetul meu. Nu-l fabrica nimeni si nici n-am cui sa-l vând!”, se tânguia omul. Din vorba-n vorba, nea Aldea îl avea în fata pe creatorul unei minuni. Descoperise alimentul-medicament ce putea vindeca diabetul de tip II, adica de vârsta, diabetul de tip B. Vroia sa-l vânda. Impresionat de soarta inventatorului si dornic sa faca Bine, întrucât îi murisera de cancer si mama si soacra, pe care atâta le iubise, Cristian Aldea a platit atâta cât i s-a cerut. Apoi, consultându-se cu un alt om de suflet si cu mare pricepere la cercetare – dr. ing. Andrei Gyemant – au purces la crearea unui alt produs. Botezat COLESTEROL STOP si (re)Brevetat la OSIM, total modificat fata de inventia initială, noul produs are în compozitie niste uleiuri obtinute de firma OLEOMET SA, prin presare la rece si detine foarte multe proprietati vindecatoare. Bazat pe calitatile scrumbiei de Dunare, care intra din Marea Neagra în apa dulce spre a- si depune icrele în fiecare an primavara, plus uleiurile din germen de porumb, armurariu si înca alte doua uleiuri secrete, ca si proportiile fiecarui ulei luat în parte, COLESTEROL STOP este un aliment miraculous“, menÅ£iona revista Flacăra a lui Adrian Păunescu, într-un număr din luna ianuarie a anului 2009.

Pentru prima dată, la târgul de la ASAS, în acest sfârÅŸit de săptămână, veÅ£i găsi scrumbie de Dunăre în ulei de germeni de porumb, denumit ÅŸi COLESTEROL-STOP. Secretul scrumbiei de Dunăre (ALOSA PONTICA) constă în schimbarea metabolismului din momentul intrării în Dunăre (de la apa sărată la apa dulce) pentru reproducÅ£ie ÅŸi până la revenirea ei în Marea Neagra. Acesta este momentul când poate fi recoltată ÅŸi procesată de firma OLEOMET SRL.

Se pare ca acelaşi proces de inversare a metabolismului se petrece si in organismul uman prin consumarea in exclusivitate a acestui aliment-dietetic, pe perioada unei cure, rezultatele testului pe oameni, fiind incredibile, uluitoare chiar. Acest aliment special, pe care l-am denumit COLESTEROL-STOP, are mari avantaje faţa de medicamente pentru că:

- reprezintă hrana ideală în alimentaÅ£ia pacienÅ£ilor obezi, cu modificări de ateroscleroza coronariana ÅŸi periferica, hipercolesterolemie si diabet, fiind remarcabila prin calităţile sale gustative deosebite.

- produsul reprezintă o hrana complexa, bine echilibrata, lipsita de efecte secundare, fiind alcătuit in totalitate din resurse naturale biocompatibile, astfel încât, după prelucrare nu prezintă diferenÅ£e fata de pestele proaspăt în ce priveÅŸte compoziÅ£ia lipidelor si a celorlalÅ£i nutrienÅ£i

- se îmbunătăţesc funcÅ£iile inimii, se evita infarctul miocardic si accidentele vasculare.

- asigură organismului tot necesarul de proteine, grăsimi si substanţe minerale de care are nevoie.

- în completare se vor consuma fructe si legume sub forma de salate care vor asigura necesarul de vitamine.

Scrumbia de Dunăre (ALOSA PONTICA) este cel mai gras peste din lume,la nivelul ei de mărime, dar grăsimea ei, formata din acizi graÅŸi polinesaturati, ajutată de amestecul de uleiuri naturale obÅ£inute in exclusivitate prin presare la rece, fac ca, intr-o singura cura de 20 zile, vasele de sânge sa fie curătaÅ£e aproape integral de grăsimile care se depun pe pereÅ£ii lor după mâncarea de zi cu zi. Fenomenul este invers: în loc să se depună grăsimile pe pereÅ£ii vaselor de sânge, acestea sunt curăţate de grăsimi.

O conservă are 200 gr ÅŸi 832 calorii. Se pot consuma una sau doua conserve pe zi. In mod normal – si asa s-a facut testul la Institut – s-a consumat una pe zi, jumatate dimineata iar cealalta jumatate dupa amiaza. Veti observa ca simtiti stomacul gol, ca nu esti obisnuit cu asa ceva si astepti sa ti se faca foame. Asta nu se va intampla insa. Grasimea scrumbiei, formata numai din acizi grasi polinesaturati, creeaza acea stare de satietate. Se poate servi bucati, asa cum sunt in conserva si uleiul sa-l consumati in salate, sau se poate pasa in uleiul ei si-apoi consuma pe 1-2 feliute prajite de graham. Calitatile sale gustative sunt deosebite. Completati dieta cu salate din legume si fructe, pentru a asigura organismului necesarul de vitamine.

La a 25 – a ediÅ£ie a  "Târgului naÅ£ional de produse ecologice, tradiÅ£ionale ÅŸi naturale", obÅ£inute în ferme ÅŸi gospodării ţărăneÅŸti, organizat de Academia de ÅžtiinÅ£e Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-ÅžiÅŸeÅŸti” ÅŸi Media Link Business vă invităm să aflaÅ£i obiceiurile ÅŸi tradiÅ£iile populare din diferite zone ale României ÅŸi să ne bucurăm săptămânal de produse proaspete deosebite ale producătorilor noÅŸtri. Tot acum vom descoperi obiceiurile de Brumar. Este timpul brumei, sunt însămânÅ£ate toate grânele de toamnă ÅŸi totul este gata pentru iernat.

Singurul producător de dulceaţă ÅŸi sirop de trandafir din târg,  Floarea Nicoleta Aspazia, s-a aflat pentru prima dată la INDAGRA ÅŸi spune că lumea a fost  interesată de un produs cu arome de pe vremea bunicii.

"Suntem abia în primul an de afacere, dar suntem mulÅ£umiÅ£i că am văzut interes din partea cumpărătorilor, dar ÅŸi pentru ceea ce am vândut. Ne-am certificat ecologic, fiind în primul an de conversie către agricultura ecologică, pe suprafaÅ£a de 2000 de mp cultivaÅ£i cu trandafiri, dar ÅŸi pentru o suprafaţă cultivată cu 500 de meri. În viitorul apropiat vrem să facem o mică linie de procesare pentru suc ÅŸi gem de mere",a adăugat producătorul din Ucea de Sus (BraÅŸov)”.

Deşi afacerea cu trandafiri nu a fost eligibilă pentru obţinerea de fonduri europene, fiind respinsă de două ori pe măsura 112 din PNDR, producătorul nu a renunţat şi a investit din fonduri proprii.

"De asemenea, intenÅ£ionăm să ne extindem ÅŸi cu o instalaÅ£ie pentru obÅ£inerea apei de trandafir utilizată în industia cosmetică pentru că afacerea se arată profitabilă, la numai un an de la lansare", a spus Floarea Nicoleta Aspazia.

Aceasta a adăugat ca soiul de trandafir pe care îl cultivă este unul special pentru  dulceaţă, un soi israelian, care nu îÅŸi pierde aroma ÅŸi care oferă o producÅ£ie de petale din mai până în octombrie.

"Recoltăm 15 kg de petale la 3 zile, din mai până în septembrie-octombrie ÅŸi procesăm în toată această perioadă 500-600 kg de dulceaţă ÅŸi 300-400 de litri de suc", a spus Floarea Nicoleta, care este dispusă să continue săptămâna viitoare vânzarea de dulceaţă de trandafiri la târgul din curtea ASAS, săptămâna viitoare.

Åžerbetul este o dulceaÅ£a orientală care se serveÅŸte cu multă apă rece. La prepararea lui trebuie sa Å£inem cont de niÅŸte reguli. În primul rând zeama fructelor trebuie sa fie foarte bine limpezită, altfel ÅŸerbetul se va zaharisi, iar vasul de fierbere ÅŸi lingura cu care amestecam trebuie sa fie curate. Se recomandă folosirea unui ceaun gros, cu fundul rotund, pentru a putea fi frecat mai uÅŸor. TradiÅ£ional, bunicile noastre foloseau la prepararea dulceÅ£ei ÅŸi a ÅŸerbeturilor tingiri de arama cositorite. De fructe ori de flori, de zahar ars, cafea sau cacao, acest dulce este perfect pentru după-amiezile reci care vor veni. 

Totul porneÅŸte de la un sirop de zahar care se fierbe pana se leagă. Încercarea siropului, ca sa vedem daca e suficient de legat, se face dând drumul la câteva picături într-un pahar cu apa rece. Daca picăturile se pot lua între degete, siropul este gata ÅŸi se poate lua de pe foc. În timpul fierberii trebuie ÅŸterse marginile tingirii, pentru a evita zaharisirea ÅŸerbetului. Amestecatul ÅŸerbetului se face după o verificare cu vârful degetului. Daca suportam căldura, putem începe amestecatul. Acesta se face într-un singur sens, cu viteza constantă, până când devine ca un aluat mai tare ÅŸi poate fi luat cu mâna fără să curgă. Apoi îl punem în borcane curate, îl îndesam bine ca sa nu rămână goluri de aer, îl aÅŸezăm frumos în cămara pe raft ÅŸi aÅŸteptam să ni se facă poftă. Parfum de iunie intr-o linguriÅ£a, pentru ca mie îmi place cel de fragi" invitaÅ£ie făcută către bucureÅŸteni ÅŸi nu numai de la Anca Corduban din DragomireÅŸti, Suceava.

Din Judetul Harghita vom avea pentru prima oară, de la Miercurea Ciuc, la această ediÅ£ie produse tradiÅ£ionale din carne de porc, cârnaÅ£i cu boia, cotlet ÅŸi ceafă afumată ÅŸi diverse tipuri de jambon.

Carnea de porc de MangaliÅ£a a mai fost adusă la târgul de la ASAS ÅŸi produsele au fost bine primite de bucureÅŸteni. Carnea este recomandată pentru mezeluri de factură specială, fără să fie necesar adaosul de slănină. SpecialiÅŸti în nutriÅ£ie susÅ£in că este considerabil mai mic conÅ£inutul de colesterol atât în carnea, cât ÅŸi în slănina porcilor MangaliÅ£a. Grăsimea nesaturată a porcului MangaliÅ£a este mai sănătoasă decât a porcului obiÅŸnuit, este mai curată ÅŸi se topeÅŸte la o temperatura mult mai scăzută. “Dorim ca marca maramureÅŸeană a produselor TOTO să fie cunoscută atât în Å£ara cât ÅŸi în străinătate. Dorim ca si acest produs să se găsească pe masa celor care poarta numele Sf. Dumitru ÅŸi le uram si noi multa sănătate ÅŸi că ne vor găsi mereu la Agronomie,” a precizat Ion Tătăran, administrator firma Toto SRL

Familia Conecini deÅ£ine în comuna Maldaresi, lângă Horezu în judeÅ£ul Vâlcea o plantaÅ£ie de meri cu soiuri diverse, atât din cele clasice romaneÅŸti, cât ÅŸi câteva soiuri mai noi ce au fost plantate mai curând. Din soiurile noi se disting soiul “ Generos”  ÅŸi soiul “Florina”.

Mărul “Generos” este un soi românesc, creat din încruciÅŸarea mai multor varietăţi, printre care Frumosul de VoieÅŸti ÅŸi Ionatanul.  Merele, supramijlocii ÅŸi mari, sunt sferice sau un pic turtite, aproape simetrice. Culoarea rosu-deschis pe un fond verde-galbuile este foarte atrăgătoare, iar pulpa galbenă, cu textura fină, suculentă ÅŸi crocantă, având un gust plăcut, fin aromat, le face de-a dreptul irezistibile. Aceste mere dulci ÅŸi frumoase, care se recoltează la sfârÅŸitul lunii septembrie, rezistă până în luna martie. “Sucul veritabil de mere produs de familia noastră chiar în incinta livezii, din mere proaspăt culese este preparat după o reÅ£etă din bătrâni de prin partea locului. Secretul savorii ÅŸi aromei inconfundabile al sucului nostru consta în combinaÅ£ia specială dintre mai multe soiuri de mar, fiecare într-o anumita proporÅ£ie “, ne precizează Andra Conecini.

De asemenea, vom mai avea la această ediÅ£ie mai multe soiuri de mere de VoineÅŸti, DamboviÅ£a. AÅŸa cum v-au obiÅŸnuit de peste 20 de ediÅ£ii, Doina si Marius Bratu, producătorii săpunului natural handmade SANFLORA, vă întâmpină cu un săpun diferit de orice alt produs comun pe care l-aÅ£i utilizat până în prezent. Săpunul SANFLORA este un săpun în întregime natural,ără coloranÅ£i, conservanÅ£i sau parfumuri artificiale, este îmbogăţit cu extracte din plante, miere, propolis, lapte de capră ÅŸi argile ÅŸi este înmiresmat cu uleiuri esenÅ£iale din plante. Un alt ingredient definitoriu al săpunului SANFLORA este timpul. Săpunul SANFLORA este făcut fără fierbere ÅŸi lăsat la  macerat vreme de 4 săptămâni, păstrând astfel active proprietăţile plantelor, ale uleiurilor ÅŸi ale celorlalte ingrediente naturale.

Pentru că postul Crăciunului este la început, acum este momentul să alegeÅ£i din feluritele tipuri de dulceaţă realizată în stil turcesc, foarte concentrată ÅŸi dulce - dulceaţă de smochine, dulceaţă de trandafiri, dulceaţă de smochine, nucă ÅŸi susan, dulceaţă de mure, dulceaţă de vinete.

Dacă vă este dor de halva, nu trebuie să rataÅ£i acest Târg pentru ca aici veÅ£i găsi halva cu fistic ÅŸi halva cu cacao. Acest produs este realizat din seminÅ£e de susan (nu floarea soarelui). Halvaua din susan este de o calitate superioară ÅŸi are un gust deosebit. Pentru curioÅŸi, trebuie să menÅ£ionăm că halvaua nu se poate face în casă, deoarece se folosesc niÅŸte prese puternice, de câteva sute de kilograme, ca să uniformizeze pasta de halva.

Nu trebuie să-i uităm nici pe cei care ţin post, tocmai de aceea vor găsi pe aleile Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, prajituri de casă şi delicioasa ciocolată de casă.

Legume atent alese sunt culese din gradina toamnei si puse cu grija in butoaie, Apoi, se adaugă din belÅŸug mirodenii: marar, usturoi, frunze de telina, foi de dafin, boabe de piper, crengute de visin si... un strop de suflet! Astfel, Puiu Badea din judeÅ£ul CălăraÅŸi produce muraturi asortate dupa o reteta proprie, naturala cu gust si savoare deosebita. La cea de-a 25-a ediÅ£ie a Târgului de la ASAS vă puteÅ£i bucura de castraveti, gogonele, pepenasi, morcovi, conopida, mere si varza. Acestea, puse toamna tarziu la saramura, îÅŸi păstrează aproape neatinse calitatile curative ÅŸi constituie o sursă nepreÅ£uită de vitamine naturale.

«La îndemnul rudelor ÅŸi prietenilor, am pornit la promovarea acestor produse bazat pe o reÅ£etă originală. Visul nostru a fost acela de a oferi clienÅ£ilor, sătui de produsele fabricate în regim industrial, extrem de procesate, lipsite de gust ÅŸi secătuite de proprietăţi curative, un produs tradiÅ£ional, făcut în propria noastră gospodărie, cu multă dragoste ÅŸi răbdare, un produs în saramură, fără sare în exces, care poate îmbogăţi orice masă. ExperienÅ£a pe care am trăit-o în familie ÅŸi alături de prieteni am reuÅŸit cu succes să o împărtăşim ÅŸi clienÅ£ilor noÅŸtrii, plăcut surprinÅŸi de calitatea produselor noastre ÅŸi de plusul de savoare pe care acestea o dau mâncărurilor româneÅŸti ÅŸi nu numai», spune Puiu Badea, din CălăraÅŸi.

Din Valea Mitocului, din Suceava, zona Bucovinei puteÅ£i descoperi poveÅŸti adevărate despre HuÅ£uli, o lume mirifică ÅŸi magică ÅŸi totodată, puteÅ£i afla ce înseamnă o zacuscă de fasole boboloane sau zacuscă combinate cu bureÅ£i (ghebe sau hribi) sau zacusca de bureÅ£i fierÅ£i sau copÅ£i.

Alte noutăţi ale Târgului: "Dna Marina, de la Bran cu tricotaje din lână pentru copiii ÅŸi adulÅ£i va oferă pulovere, căciuli, fulare, jachete, fire, bluze, veste; Dna Magda Elisabeta din Sfântul Gheorghe, Covasna vă invită la lucruri de mână în culori naturale, fulare, căciulite pentru copiii de diferite vârste începând de la noii născuÅ£i. PreÅ£uri foarte bune ÅŸi negociabile; Fir art este o artă reinventată de doamna Negreanu din Band, MureÅŸ fir si culoare în tablouri care vă provoacă imaginaÅ£ia la descoperiri pentru a vedea  dincolo de marginile ramelor; Multă ceramică sub formă de cercei, brăţări, mărgele combinaÅ£ii cu lemn, mărgele sau argint; Pentru ca este important să cunoaÅŸtem tradiÅ£iile ÅŸi mâncărurile româneÅŸti, pentru că este bine să ÅŸtim istoricul bucatelor româneÅŸti ÅŸi copiii noÅŸtri pot afla specificul culinar al zonelor ţării româneÅŸti ÅŸi nu în ultimul rând, pentru că pe 20 noiembrie este Ziua Universală a Copilului, aÅŸteptăm elevii să vină cu idei ÅŸi păreri despre teme  gastronomice iar cea mai interesantă idee va fi premiată de către organizatori", subliniaza organizatorii.

De asemenea, organizatorii pun la dispoziÅ£ie un spaÅ£iu frumos amenajat unde copiii sunt invitaÅ£i sa deseneze "cum vad ei târgul", iar cei mari vor fi invitaÅ£i la lecÅ£ii pe teme apicole, pomicultura, creÅŸterea animalelor.

18.11.2010


Aboneaza-te la newsletter-ul "ArtSpirit".

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Aprilie 2024






Cauta pe https://dexonline.net/ zeci de mii de definitii si sinonime si rime din dictionarul romanesc.


Interviu cu Sorana Darclee Mohamad despre piesa de teatru E atat de rau ca-i bine

Cinema Patria alături de Sad Comedy ii invita pe cei interesati joi, pe 4 Decembrie, începând cu ora 19:00, la spectacolul ”E atât de rău că-i bine!”, în regia lui Octavian Strunilă. ProducÈ›ia prezintă o piesă [...]

mai mult

Cu sange rece, sezonul 6 la Diva - prezentare serial, actori si episoade

Lilly Rush, un detectiv inteligent care investighează crimele din Philadelphia, lucrează la cazuri închise - crime care nu au fost niciodată soluÅ£ionate. Produs de Jerry Bruckheimer Television, în colaborare cu CBS Productions ÅŸi Warner [...]

mai mult


Copyright В© 2010 Art Spirit | Web Design - DOW MEDIA | gazduire web - SpeedHost.ro