Primul tur virtual în Bucătăria Jamilei, lansat de Tefal

Tefal, lider mondial pe piața vaselor de gătit, alături de Geanina Staicu Avram, cea mai cunoscută și urmărită creatoare de conținut pe segmentul culinar din România, și împreună cu agenția de comunicare Saatchi & Saatchi, [...]
Cum pare sa arate sectorul de constructii in urmatoarea perioada

Ai in plan sa construiesti o casa sau poate o cladire de birouri? Ai in plan sa asfaltezi zona din jurul vilei sau sa amenajezi un drum privat pe o proprietate? Poate chiar vrei sa investesti masiv in domeniu si te gandesti la dezvoltarea unui mic [...]
Optimizarea SEO a unui magazin online este cheia succesului

Daca nu esti multumit de performantele magazinului tau online trebuie sa stii ca sunt multe masuri care se pot lua. Din fericire, promovarea online este mai eficienta si implica costuri mai mici decat alte modalitati traditionale de a [...]
Investitia in scule si echipamente de calitate permite eficienta ridicata

Pentru cel mai bun randament in lucrari, orice meserias cunoaste faptul ca ai nevoie nu doar de abilitati si experienta, ci si de scule, unelte, echipamente capabile sa asigure performanta, ajungand la un nivel ridicat al eficientei. Daca esti [...]
Pariuri pe candidatii la alegerile locale din Bucuresti: ce cote au Nicusor Dan si Gabriela Firea

În timp ce în media apar diverse sondaje de opinie cu privire la voturile din alegerile locale din 27 septembrie 2020, iar actorii politici principali susțin sau nu credibilitatea unor astfel de date, iată că cei interesați de acest [...]
Various Brands inaugurează un nou magazin, în Shopping City Târgu Mureș

Various Brands, cunoscutul multibrand național cu capital 100% autohton, a inaugurat un nou magazin de articole sportive, în Shopping City Târgu Mureș, rețeaua ajungând în prezent la 23 de unități situate în marile [...]

Printre multiplele avantaje ale internetului in ziua de astazi, este acela de a face o afacere online fara prea multe avize si contracte. Desigur un magazin online va trebui inregistrat, insa de multe ori, proprietarul magazinului nu va trebui sa detine [...]
Renovari sau amenajari? Ia-ti ajutorul de la Helppy.ro!

Ca orice om care se apuca de un proces amplu de renovare sau de amenajare a locuintei, nu ai cum sa le stii sau sa le prezici pe toate astfel incat, la nevoie, sa ai la indemana toate masurile care te pot salva dintr-un impas neplacut. Si chiar si cu o [...]
5 lucruri de care sa tii cont cand cauti cele mai bune centrale electrice

Incalzirea locuintelor personale depinde foarte mult astazi de tipurile de centrale electrice, pe care oamenii aleg sa si le cumpere. Este vorba despre dispozitive moderne, datorita carora nivelul de confort poate spori sau, dimpotriva, poate fi unul [...]
Chiar si o boxa portabila accesibila poate fi extrem de utila

In prezent, tehnologia face parte din viata noastra, mai mult sau mai putin, insa ce este cert, este faptul ca aceasta ne face viata mult mai usoara si mai simpla. Cel mai bun exemplu de „minune tehnologica”, consta in telefoanele care ne [...]
Aplica pentru un job videochat

“Tatal meu zideste case/Cocotat pe schele/El cu fruntea lui ajunge/Pana sus la stele.” Despre profesiile oamenilor s-a scris mult. M-au fascinat multe destine incepand cu cele ale oamenilor simpli si sfarsind cu cele ale marilor pictori sau [...]
Escort-bucharest.ro sau experiente speciale

Asteptam sa ninga dintr-un moment in altul. Eram o gasca de baieti veseli, pregatiti de petrecere, dar fara fete frumoase, masina ar fi fost goala. O fata reuseste sa iti toarne o cupa de fericire in paharul vietii in fiecare clipa cand se uita la tine [...]
Târgul de la ASAS, 28 - 30 ianuarie 2011

Târgul de la ASAS din intervalul 28 - 30 ianuarie 2011 va oferi vizitatorilor cel mai mare coş cu brânză de burduf de la producătorii de la Şirnea, Braşov şi cel mai mare burduf din piele de oi umplut cu brânză de la Bran, Braşov – produse tradiţionale de la BRAN. Sunteţi aşteptaţi la a 32-a ediţie a Târgului, de vineri până duminică, între orele 10-18.
La finele lunii ianuarie crescătorii de oi celebrează după calendarul popular Filipii de Iarnă. Şi cum patru membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Ovine si Ecvine Braşov sunt prezenţi în Târgul naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale, produse în ferme şi gospodării ţărăneşti din parcul ASAS, ei ne vor face o surpriză pentru marcarea acestei sărbători.
Asociaţia judeţeană a fost constituită în anul 2002 si are în prezent peste 600 de membri, totalizând peste o suta de mii de capete ovine. Asociaţia are 82 de atestate pe produs tradiţional, pentru cinci produse: brânza de burduf, urdă sărată, caşul afumat, telemeaua si pastramă. Aproximativ 32 dintre membrii asociaţiei sunt înregistraţi sanitar-veterinar pe partea de procesare, iar doi producători sunt atestaţi conform Ordinului 34 - procesare produse traditionale pastrama, unul dintrei fiind Eugen Gonţea. "Avem construcţii realizate aşa cum se prevede în caietul de sarcini si cum ne-a cerut Direcţia sanitar-veterinară, investiţia fiind făcuta din fonduri proprii pentru procesarea lactatelor şi pastramei.", spune preşedintele asociaţiei şi preşedinte Federaţiei Oierilor de Munte
“La ediţia de final de ianuarie 2011 vom aduce cel mai mare coş umplut cu brânză de burduf, e pregătit şi ţinut la temperatura potrivită din octombrie. E uriaş, are peste 30 de Kg. Invităm bucureştenii să guste şi să aleagă pentru o masă sănătoasă produse atestate tradiţional şi realizate conform normelor-sanitar veterinare. Să se ştie că noi nu distrugem pădurea, coaja pe care o folosim se alege în perioada optimă numai din parchete de exploatare forestiere, acestea se aleg în lunile mai, iunie, iulie, după ce le culegem coaja se rade bine, se opăreşte şi apoi se creează cilindru întâi dreptunghiul şi apoi coasem partea de jos cu rafie si umplem cu brânza.
Şi la brânză de burduf avem o reţetă din bătrâni păstrată, bunicul meu a trăit 103 ani şi numai produse din acestea mânca, naturale 100%, brânza cu care e umplut coşul e din toamnă când brânza se pune la dospit stă 10 zile la buduroi de lemn, după acea e bine mărunţită şi se pune sare atât cât trebuie. Se umple coşul cu brânză şi apoi se coase şi partea de sus şi se pune la temperatura necesară. Acum îl aducem la târg, vă aşteptam să serviţi brânza simplă, cu mămăligă, cu unt, cu ou şi în alte mâncăruri care dau un gust aparte punând câteva bucăţi de brânză de burduf. Preţurile sunt pentru toate buzunarele iar şi de o calitate foarte bună. Vă aşteptăm la unicul târg săptămânal de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice” a precizat producătorul Ion Poponeci, din Şirnea, jud. Braşov.
“Noi ne-am atestat produsele că avem vechime, aici la noi în comuna Bran încă mai umplem pielea oi cu brânza de burduf. Bătrânii numai aşa făceau, e mai multă muncă dar şi gustul e altul. Ca să pregăteşti pielea îţi trebuie cel puţin 15-20 zile, dar merită. Minim 10 zile stă pielea oi la înăbuşit, aşa spunem noi să cadă lâna singură, apoi smulgem firele de lână, o sărăm, o opărim şi o radem până rămâne o membrană. Vă invităm la cel mai mare burduf cel il vom aduce la finele acestei săptămâni la Agronomie, a ieşit bine croit burduful, au intrat peste 40 kg de burduf. Şi din caşul de astă vară ce a stat la dospit, frământat aşa cum spune reţeta burdufului şi l-am umplut de prin septembrie, acum îl aducem la vânzare”, a precizat Dorin Tişcă din comuna Bran.
Înscrieri pentru atelierul de creaţie gastronomică
La prima ediţie din 2011 am inaugurat un atelier de creaţie gastronomică iar bucureştenii de toate vârstele au fost invitaţi de producători să înveţe din secretele preparării produselor prezentate de-a lungul anului 2010, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Siseşti".
Vă aşteptăm să vă înscrieţi la atelierul de creaţie gastronomică la adresa ateliergastronomic@gmail.com
Producătorii vă vor răspunde la orice întrebare legată de gastronomie locală, o ofertă bogată cu produse şi cu oferte gastronomice de la participanţii din mediul rural din următoarele judeţe prezente la târg: Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.
Sâmbăta 29 ianuarie şi duminica 30 ianuarie, începând cu ora 11, Rodica Ţiplea, din Ocna Şugatag, judeţul Maramureş, va prezenta o noua reţetă “prăjitură cu măr“ la atelierul de creaţie gastronomică şi o va oferi vizitatorilor. "Toate produsele sunt naturale: faina de la o moara din zona, oua de casa, smântână (grâuştour), untura de la porcul de Craciun si mere nestropite din zona noastra. Se face foarte usor iar după ce întindem foaia, va dezvalui un mic secret: pentru că merele curăţate si stoarse în care am pus zahăr, vanilie si scorţioară tot mai lasă zeamă, se adauga un pic de griş si apoi foaia a doua. După gust, putem pune la final zahăr pudră după ce se coace. Mai e un secret din moşi strămoşi să înţepăm foia când o băgăm la cuptor să iasă aburul. Poftă bună" ne-a dezvăluit doamna Tiplea.
În continuare vă prezentăm recomandările noastre pentru ediţia XXXII-a a Târgului de produse ecologice, tradiţionale şi naturale – produse tradiţionale înregistrate la Ministerul Agriculturii în Registrul de atestare a produselor tradiţionale, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 69/2004.
“Ne vom preocupa ca de fiecare dată să aducem produse tradiţionale şi să ne bucurăm de zestrea poporului român. Produse ce respectă tradiţionalitatea aşa cum exprimată în Norma privind atestarea produselor traditionale din Ordin MAPDR nr. 690/2004 le găsiţi săptămână de sătămână pe aleea din parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice” a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business
Produse tradiţionale pe care puteţi să le gustaţi şi cumpăraţi de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice:
Din Comuna Folteşti, jud. Galaţi de la S.C. DRU AGRO S.R.L:
Cârnaţi ciobăneşti afumaţi tradiţional din carne de oaie si de vita, amestec de sărare, condimente naturale (ardei iute, usturoi, maghiran, piper, cimbru). Afumarea se face în cuptor de cărămidă cu fum obţinut prin arderea lemnului de esenţă tare(lemn de fag).
Cârnaţi vânătoreşti afumaţi tradiţional din carne de vita, carne de porc, slanina, amestec de sărare, condimente (ardei iute, usturoi, sub formă de mujdei, maghiran, piper, cimbru) şi afumate.
Costiţă ţărănească afumată tradiţional
Slăninuţă ţărănească afumată tradiţional
Pastramă ţărănească de porc afumată tradiţional
Pastramă ciobănească de oaie afumată tradiţional obţinută din pulpă de oaie, sare şi condimente naturale (ardei iute sub formă mărunţită, usturoi , sub formă de mujdei, piper, maghiran, cimbru). Produsul finit se obţine prin maturarea şi afumarea bucăţilor de pulpă de oaie porţionate şi ţinute în bait timp de 5-7 zile.
Cotlet haiducesc afumat tradiţional obţinută din cotlet de porc, amestec de sare şi condimente naturale (ardei iute sub formă mărunţită, usturoi , sub formă de mujdei, piper, maghiran, cimbru). Produsul finit se obţine prin maturarea şi afumarea bucăţilor de pulpă de oaie porţionate şi ţinute în bait timp de 8-10 zile.
Piept de curcan afumat tradiţional obţinută din piept de curcan dezosat, amestec de sărare şi condimente naturale (ardei iute sub formă mărunţită, usturoi , sub formă de mujdei, piper roşu, maghiran, cimbru). Produsul finit se obţine prin maturarea şi afumarea bucăţilor şi ţinute într-o soluţie de sărare – maturare (bait) timp de 7- 10 zile.
Piept de pui afumat tradiţional
Jigou de berbecuţ afumat tradiţional
Muşchiuleţ de porc afumat tradiţional
Muşchi de vită afumat tradiţional
Tobă de casă ţărănească afumată tradiţional cunoscute sub denumirea de tobe, aspicuri, obţinut din carnea de pe căpăţâni de porc cu slănină şi şoriciul aferent, organe, slănină, sare şi condimente naturale ardei iute mărunţit, usturoi, sub formă de mujdei, piper, maghiran, cimbru). După fierbere amestecul cu supa obţinută se introduc în membrana naturală de porc-chişcă.
Pe toate le puteţi cumpăra sub sigla BUN GUSTOS ŞI NATURAL!
Din Sat Ghilieni, judeţ Covasna de la LARAPINTA IMPORT-EXPORT S.R.L vă aşteptăm la:
Ceafă de porc a la Chilieni
Cotlet de porc a la Chilieni
Piept de porc a la Chilieni
Cârnaţi cu boia a la Chilieni
Cârnaţi tradiţionali a la Chilieni
Salam de casă a la Chilieni
Salam cu boia a la Chilieni
„Produse tradiţionale pe la care le aducem la târgul de la Agronomie sunt din zonele locuite de maghiari, a căror tradiţie s-a păstrat din cele mai vechi timpuri, reţetele fiind transmise din generaţie în generaţie. Ingredientele utilizate pentru gust şi aromă sunt numai produse naturale tradiţionale, folosite în proporţii optime pentru obţinerea savorii inconfundabile a preparatelor. Condimentate cu piper, chimen, usturoi şi boia, sărate şi lăsate la maturat într-un ciubăr confecţionat din lemn de esenţă tare, afumate în curent de fum, prin arderea rumeguşului din lemn de fag, produsele tradiţionale sunt lăsate la uscat timp de 14 zile. La realizarea produselor tradiţionale nu sunt folosiţi aditivi si adaosuri alimentare„ ne precizează domnul Lorentz reprezentantul firmei LARAPINTA.
Din comuna Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj de la SICILIANA S.R.L., sunteţi aşteptaţi la:
Carne de porcine “Silvania”
Ceafă legată si afumată
Pecie lungă afumată
Clisă afumată
Salam “Cordiş”
„Orasul nostru are radacini adanci, este atestat pentru prima data in anul 1251, insa pe dealurile Magurii, la poalele caruia se rasfrange orasul, in epoca dacică a existat cetatea Dacidava, zona fiind locuită de dacii liberi. Pe acelaşi amplasament, în evul mediu a fost construită o fortificaţie din lemn şi pământ. Ruinele, vizibile azi, aparţin ultimei faze de piatră a cetăţii, datate după toate probabilităţile între 1315-1317 (prima fază de piatră aparţinând celei de a doua jumătăţi a secolului al XIII-lea). Tot aici au fost descoperite mai multe vestigii arheologice, printre care şi două tezaure de argint şi unul de aur, care acum se află la Viena.tot aici se pare ca au fost descoperite si unele incaperi destinate afumarii carnii.
Zona noastra are un specific aparte in ceea ce priveste modalitatea de pastrare a carnii. Pentru a nu se pierde proprietatile carnii, prin fierbere sau congelare aceasta este pastrata cruda; astfel ca, dupa ce porcul este transat, bucatile de carne ca nu sunt consummate in acel moment, si doresc a fi consummate intr-o perioada mai indepartata, se pun in saramura, se lasa la maturat 3-4 saptamani, dupa care este scoasa si pusa la fum. Traditia din zona noastra este ca fumul sa fie unul rece, nu unul cald, deoarece nu se doreste coacerea produsului; se urmareste ca bucata de carne sa fie expusa de mai multe ori la fumuri cu perioade scurte de timp. Bine-nteles ca pe perioada maturarii, in functie de gusturile celor care prepara se pot adauga diferite condiment; este de bine stiut ca niciodata doua bucati de sunca de la doua gospodarii din acelasi sat nu vor avea acelasi gust, deoarece este bine stiut faptul ca la noi” cate bordee atatea obicee”.
Produsele noastre sunt obtinute folosind retetele transmise din generatie in generatie, de la bunicii si strabunicii nostrii . Este o mica afacere de familie, care a inceput in anul 1999, insa modalitatea de pregatire dupa cum am mai spus repecta cu sfintenie traditiile din zona satului Pericei si Sici. De altfel si denumirea societatii (SICILIANA) reflecta acest lucru: SICI(localitatea in care s-a nascut si a crescut administratorul societatii) si ILEANA (numele sotiei,nascuta in Pericei,care se ocupa de obtinerea acestor produse).
Multe persoane sunt reticente cand aud de un produs din carne crud uscat, insa trebuie sa ia in considerare si faptul ca orice produs care a fost supus unui procedeu termic (fierbere sau congelare) isi pierde din proprietati (La fel se poate spune si de produsele din lapte sau legume si fructe). Produsele noastre sunt obtinute pe cale naturala, fara sa folosim substante chimice care sa imbunatateasca aspectul, volumul sau gustul produselor. consumam astfel produse naturale , pe care organismul nostrum le prelucreaza si le asimileaza mult mai benefic si mai sanatos pentru noi.
Produsele noastre pot fi consummate ca atare, dar si la preparearea diverselor sortimente de mancare, puteti sa folositi la platouri, la sandwich-uri, in salate, la supe, la gratar. Ne bucura mult atunci cand vine cate un client sa ne multumeasca pentru ceea ce facem, sau vine un client nou, si ne spune ca gustat la un prieten din produsele noastre, ca i-au plăcut foarte mult si ca ar dori sa isi cumpere. Aceasta este garanţia ca obţinem produse tradiţionale de calitate.” ne-a precizat Ileana Cordiş de la Siciliana.
Din comuna Lăpuşel, judeţ Maramureş, firma SC TOTO SRL vă îmbie la produse tradiţionale şi o parte şi ecologice din carne de porc si vită. Cele tradiţionale:
Cârnaţi de casă ‘’TOTO’’ Lăpuşel,
Slănină de casă ‘’TOTO’’ Lăpuşel
Jambon afumat ‘’TOTO’’ Lăpuşel
Cârnăciori ardeleneşti TOTO
Coaste afumate TOTO
Tobă de casă TOTO
Pate de casă TOTO
Pâine de casă TOTO
Pâine de mălai Toto
Pogăcele cu jumări ToTo
Din comuna Topoloveni, judeţ Argeş firma SC SONIMPEX SERV COM SRL vă aşteaptă la binecunoscutul produs tradiţional Magiun natural din prune MAGIUNUS SCORILLOS şi la Prune deshidratate.

Aboneaza-te la newsletter-ul "ArtSpirit".










Interviu cu Sorana Darclee Mohamad despre piesa de teatru E atat de rau ca-i bine
Cinema Patria alături de Sad Comedy ii invita pe cei interesati joi, pe 4 Decembrie, începând cu ora 19:00, la spectacolul ”E atât de rău că-i bine!”, în regia lui Octavian Strunilă. Producția prezintă o piesă [...]


Cu sange rece, sezonul 6 la Diva - prezentare serial, actori si episoade
Lilly Rush, un detectiv inteligent care investighează crimele din Philadelphia, lucrează la cazuri închise - crime care nu au fost niciodată soluţionate. Produs de Jerry Bruckheimer Television, în colaborare cu CBS Productions şi Warner [...]
