transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Ghid Online pentru Offline :-)
Aboneaza-te acum la newsletter-ul "ArtSpirit"!

Prima pagina Flux RSS
Iubirea nu este un targ: te iubesc pentru ca ma iubesti, iubirea este o certitudine: te iubesc pentru ca te iubesc. (Liviu Rebreanu)

Afacerile din constructii, mici sau mari, pot gasi aliati de incredere

Este greu sa faci totul singur ca firma in domeniul constructiilor, mai ales pe o piata cu suisuri si coborasuri, in care trebuie sa iti gestionezi foarte bine toate resursele pentru a pastra un nivel cat mai bun de profitabilitate - esenta oricarui [...]

mai mult







Amenajarile interioare cu tavan polistiren, o nota de eleganta pentru casa ta

In ultimii ani utilizarea polistirenului in amenajari interioare a capatat o popularitate foarte mare. Acest material nu este utilizat numai pentru a reda farmecul de odinioara al caselor vechi, dar este si o solutie foarte buna pentru constructiile [...]

mai mult



Generatoare de curent pentru spatii de birouri - solutia de rezerva

Exista multe IMM-uri in Romania, printre care companii medii care activeaza in diverse domenii si care au cel putin o echipa de cateva persoane cu activitate de birou, eventual in paralel cu alte departamente. Poate fi vorba de firme din IT&C, de [...]

mai mult



Platforma de cumparare bitcoin Romania sau piata monetara a viitorului

Piata muncii a trecut printr-o adevarata revolutie in ultimul timp. Schimbarile sunt menite sa urgenteze angajarea, fiindca nevoia de mana de lucru cunoaste o dinamica fara precedent. In timp ce angajatorii au nevoie de salariati bine pregatiti, oamenii [...]

mai mult



Nu te mai stresa atat sa te imbolnavesti, noi, AGS cumparam electronice cu plata pe loc!

Stiu ca ti-e greu! Ai impresia ca noi, cei care avem bani si ii scoatem sa ii dam cu imprumut sau cand tu vii cu obiectele de valoare la amanetat am fost bogati de cand ne stim, adica de la nastere.Nu este asa! Munceste omul toata viata, pune pe roate o [...]

mai mult



Masajul Tantra - o călătorie incredibilă, de neuitat, pentru corp și minte

Atunci când cineva aude cuvântul Tantra, adesea se duce cu gândul direct la sex. Și la promisiunea unei sexualități sacre, a masajelor erotice sau a tehnicilor prin care se urmărește obținerea a mai multă plăcere... Tantra este [...]

mai mult



Vanzari si marketing cu ajutorul serviciilor de call center

Pentru consumatori, call center este acel serviciu de relatii cu clientii unde suni de obicei cand ai o problema, o neclaritate sau pur si simplu ai nevoie de o informatie. De obicei exista call center la orice furnizor de servicii (financiare, de [...]

mai mult



De ce este recomandat un sistem de incalzire prin pardoseala?

Pentru a putea avea confort si pe timpul iernii este necesar ca locuinta in care stam sa fie dotata cu un sistem de incalzire cat mai performant. Sistemul de incalzire prin pardoseala este in acest moment unul dintre cele mai utilizate sisteme pentru [...]

mai mult



Arta si eficienta in productie audio - video

Vedem la TV si online / ascultam la radio o multime de spoturi audio - video si respectiv audio, cu diverse scopuri - de obicei de informare pura sau de informare in scop publicitar (promovare). Unele productii ne sunt pe plac prin importanta mesajului. [...]

mai mult



Cel mai bun producator paleti plastic

Umezeala compromite totul. Nu este neaparata nevoie sa intre apa in depozit, sa fie compromise produsele pentru care s-a muncit atat de mult si care valoreaza enorm.Sa ne gandim la faina! Din ea facem painea cea de toate zilele, covrigii hranitori, dar [...]

mai mult



Degeaba mai plangi...

Trecerea in nefiinta a unei persoane dragi ne doare dincolo de cuvinte. E greu sa descrii cat de dezradacinat te simti, cand iti mor parintii care te-au iubit dintotdeauna neconditionat si au fost scuturile tale in fata greutatilor si nedreptatilor [...]

mai mult



Optimizarea SEO - pariul care trebuie neaparat castigat in e-commerce

Daca ai un magazin online sau daca planuiesti sa lansezi unul, trebuie sa stii ca optimizarea SEO este probabil cel mai important pariu ce trebuie castigat in aceasta aventura e-commerce. Trebuie desigur sa rezolvi multe alte nevoi, insa de SEO poate sa [...]

mai mult






    Targului National de produse traditionale si ecologice - Academia de Stiinte Agricole si Silvice, 18 - 23 decembrie 2010

In perioada 18 - 23 decembrie 2010 va avea loc editia speciala a Targului National de produse traditionale si ecologice produse in ferme si gospodarii taranesti, la Academia de Ştiinte Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti”. Acesta este singurul targ saptamanal organizat de Academia de Stiinte Agricole si Silvice şi Media Link Business, în colaboarare cu Primaria sector 1 şi cu foarte multi parteneri din mass-media.

Toţi cei care ne-au sprijit prin promovare, prin colaborare dar si cei care ediţie de ediţie ne-au trecut pragul, consumatori fideli ai produselor de la Târgul de ASAS sunt aşteptaţi în casa noua, asa cum ne sta bine, cu cetina de brad, în casute de lemn, cu preparate de tot felul si multa caldura.

Producatorii vor oferi un porc in traditia romaneasca - Pomana porcului, sambata 18 decembrie 2010, incepand cu orele 10.00 in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.

Povestea locului de unde domnul Valentin Vasile ne va aduce din gospodaria socrului, Costel Toma, o purcea de circa 160 de kg, comuna Scarisoara, judetul OLT

Situata pe malul drept al Oltului, pe şoseaua Dobrosloveni-Islaz, localitatea Scărişoara are o întindere ce cca. 5, 6 km. Din relatările strămoşilor, prin circulaţie rurală între generaţii sunt mai multe variante în ceea ce priveşte denumirea comunei. Strămoşii spun că în timpurile trecute în malul râului Olt erau săpate scări mici, înguste, pe unde coborau femeile cu vasele la apă. Aceste scări "Scărişoare", cum adesea erau numite, puneau la adăpost satul de năvala cetelor razleţe de tătari care nu puteau urca pe aici cu caii lor.

O alta versiune spune că, fiind sat de moşneni erau obligaţi să plătească birul domniei. Nu întotdeauna se puteau achita de întreaga plată şi mergeau la palatul domnitorului Mihai Voda şi aşteptau la scările cele mici sosirea voievodului. De aceea le-a zis oamenilor de la scările mici "scărişoare-scărişoreni". ( sursa: primariascarisoara.judetulolt.ro)

“Povestea Mărgelatei”

“Sper să se bucure toţi ce vor servi Pomana Pocului de o carne adevărată crescută la noi la ţară.  Din moşi strămoşi, la noi, familiile cresc pentru porci, eu păstrez an de an o purcică pentru reproducţie şi de anul trecut am avut-o pe Viorica. I-am spus aşa ca a fost fătată într-o zi de vineri, mi-a făcut 10 purcei. Pe cea ce aţi cumpărat-o pentru Bucureşti e o purcică, o cheamă Mărgelata că are mărgele cum au unele capre. Are peste 160 kg şi toţi fraţii sunt grăsuni si buni, nici nu încape îndoiala. Toată hrana lor e naturală, noi avem şi grâu şi porumb şi îl păstrăm pentru creşterea porcilor, găinilor, avem şi cai. Că e mai bine să ai grija de animale decât să vinzi grânele. Până la 6 luni îi hrănim cu porumb uruit în amestec cu tărâţe. Facem un amestec fiert ca o mămăligă groasă cu zer de la brânză şi  apă. Iar după 6 luni avem hrană boabe de porumb, apă şi zăr. Nimic nu poate avea un gust mai bun, mă refer la carne decât o hrană sănătoasă cu porumb, aşa cum se cresc din moşi, strămoşi animalele", a spus domnul Costel Toma din Scărişoara, Olt.

"Noi sacrificăm porci şi folosim absolut tot din porc, nu aruncăm nimic. Cel mai aşteptat moment e Ignatul, pentru Crăciun nu e casă sau gospodărie să nu se îngrijească de a avea un porc asta e de când mă ştiu, de copil abia aşteptam sărbătoarea Craciunului să fiu călare pe porc, să spăl sau s-o ajut pe mama sau pe tata asta când eram mai mic. Acum la 60 de ani ce să vă spun ne bucurăm că putem creşte animale şi să aiba toţi din familie şi să fie apreciată munca noastră", a mai precizat acesta.

"Din obiceiul nostru nu va dispare pârlitul cu paie, când e bine copt şoriciu, îl spălăm şi îl frecăm bine cu sare şi mălai, îl limpezim şi frecăm că rămâne un şorici atât de gustos", a mai adaugat Costel Toma.

"Trecem la tranşare, sunt ajutoare ce sar la fiecare gospodărie şi la noi ca la dumneavoastră o să trataţi gospodari din bătătură cu ţoi de rachiu sau ce aveţi, palincă sau vin de buturugă ca să meargă cu spor acţiunea ce urmează.  Musai se face analiza ca să fim siguri ca animalul poate merge în tigaie şi de aici bărbaţii tranşează porcul iar gospodinele nu uită nimic din tradiţia populară. Maţele se spală şi se pregătesc pentru cârnaţi, caltaboş, lebăr. Se alege carnea grasă, se scot muşchiuleţii, nimic nu se uita. Se face untură ce o folosim în loc de untdelemn toată vara ca e sănătoasă. Şi în tigaie începe Pomana Porcului, noi doar tăiem carnea cubuleţe şi pregătim alături mămăliga ca să nu stricăm cu nimic bunătatea ce ne-a dat-o Dumnezeu", a mai spus acesta.

Aştept să mă sunaţi şi să-mi spuneţi ce au spus bucureştenii „cum e gustul cărnii de porc de ţară?”, le trimit tuturor sărbători fericite şi să putem să ne bucurăm şi în alţi ani de magia sărbătorilor de Crăciun.” a transmis domnul Costel Toma din Scărişoara, Olt.

Tradiţie şi obiceiuri cu respectarea normelor sanitar-veterinare

“La noi fiecare gospodărie are un număr de identificare şi când o scroafă fată, purceii primesc un număr. Purcica dumneavoastră va avea un număr prins de ureche, o crotalie care spune clar de unde, din ce gospodărie a fost achiziţionat porcul. E un lucru foarte bun pentru că ştim exact de la ce animal s-a făcut în cazul dumneavoastra POMANA PORCULUI – am înţeles că doar tochitura sau topitură, cum se pune la noi, la olteni, veţi face din el. E foarte frumos ca v-aţi gândit să prezentaţi şi aceste lucruri foarte importante pentru siguranţa consumatorului", a declarat Milina Dicuţ, asistent veterinar în comuna Scărişoara Olt.

"Cel ce îl va aduce va avea şi un certificat sanitar-veterinar de transport în care se va prezenta cu ce se deplasează, clinic sănătos. Important după sacrificare şi până la a fi consumat este examenul de trichiniloză. Acesta constă în examenul în urma recoltării din muşchii pilierii (muşchiuleţul porcarului cum îi spunem noi), din muşchi intercostali şi din diafragmă. Ne bucurăm că bucureştenii vor degusta o porţie dintr-un porc oltenesc, sper să le placă şi să aprecieze şi produsele pe care toţi producătorii le au în targul de la Agronomie”, a mai precizat acesta.

“Pomana porcului”

Este un bun prilej de redescoperire a tradiţiilor româneşti autentice şi de retrăire a atmosferei specifice satului tradiţional. Carnea tăiată cubuleţe se pune împreună cu uleiul şi se lasă la foc mic în tuciuri încinse. În uleiul încins punem mai întâi costiţa şi pieptul să-şi lase grăsimea. Când acestea s-au rumenit, se adaugă restul cărnii. Se adaugă sare şi după dorinţă şi piper. În tochitură se poate să se mai pot adăuga boiaua, vinul, rachiu, usturoi, zeamă de carne şi suc de roşii. Se lasă să fiarbă împreună şi se amestecă din când în când. 

Dar şi mămăliga va avea un specific tot ca la bunici. Un cioban autentic va aduce un sac de mălai de la moara din Bran, Braşov şi va pune în tuci apa, sarea. Astfel mămăliga va da savoare tochiturii.

Conform tradiţiei, alături de mâncare se serveşte ţuică tradiţională sau vin. Şi vor fi puse la dispoziţie pentru pomana porcului o „vadră de vin Oltenesc”, câteva kilograme de ţuică din Morăreşti, palincă din Satu Mare, horincă din Maramureş să încălzească atmosfera şi buna dispoziţie din zilele în care producătorii vă invită să alegeţi pentru masa de Crăciun şi Revelion produsele aduse din toate zonele ţării.

Nu vor lipsi colindele si cântece de suflet din repertoriul folcloric românesc. Muzică şi voie bună, soliştii vocali Gabriel Dumitru, din zona Argeşului şi Alexandru Pătraşcu din Oltenia ne vor încânta cu colinde şi muzică populară. Folclorul românesc are multe talente care nu trebuie uitate, mai ales în pragul unei sărbători atât de importante, cum este Crăciunul.

Un program special în fiecare zi din perioada 18 - 23 decembrie va fi oferit la târgul de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti”. 

Între 18 - 23 decembrie 2010 cei veniti vor putea descoperi şi degusta multe produse tradiţionale pentru masa de Crăciun.

14.12.2010


Aboneaza-te la newsletter-ul "ArtSpirit".

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Decembrie 2019








Interviu cu Sorana Darclee Mohamad despre piesa de teatru E atat de rau ca-i bine

Cinema Patria alături de Sad Comedy ii invita pe cei interesati joi, pe 4 Decembrie, începând cu ora 19:00, la spectacolul ”E atât de rău că-i bine!”, în regia lui Octavian Strunilă. Producția prezintă o piesă [...]

mai mult

Cu sange rece, sezonul 6 la Diva - prezentare serial, actori si episoade

Lilly Rush, un detectiv inteligent care investighează crimele din Philadelphia, lucrează la cazuri închise - crime care nu au fost niciodată soluţionate. Produs de Jerry Bruckheimer Television, în colaborare cu CBS Productions şi Warner [...]

mai mult

Partener solutii hosting:


SimpliQ

ArtSpirit - un proiect:


Smart Press


E-mail: contact @ artspirit.ro


Copyright © 2010 Art Spirit | Web Design - DOW MEDIA | gazduire web - SpeedHost.ro