transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Ghid Online pentru Offline :-)
Aboneaza-te acum la newsletter-ul "ArtSpirit"!

Prima pagina Flux RSS
Iubirea inseamna a fi doi si a nu fi decat unul. Un barbat si o femeie ce se topesc intr-un inger. ( Victor Hugo )

Aplica pentru un job videochat

“Tatal meu zideste case/Cocotat pe schele/El cu fruntea lui ajunge/Pana sus la stele.” Despre profesiile oamenilor s-a scris mult. M-au fascinat multe destine incepand cu cele ale oamenilor simpli si sfarsind cu cele ale marilor pictori sau [...]

mai mult







Escort-bucharest.ro sau experiente speciale

Asteptam sa ninga dintr-un moment in altul. Eram o gasca de baieti veseli, pregatiti de petrecere, dar fara fete frumoase, masina ar fi fost goala. O fata reuseste sa iti toarne o cupa de fericire in paharul vietii in fiecare clipa cand se uita la tine [...]

mai mult



De ce sa folosim ingrasaminte pe culturi

Cu totii am auzit, mai mult sau mai putin, despre aplicarea de ingrasaminte pe culturile agricole sau horticole. De ce le folosim si la ce ajuta ele? Despre acest subiect ne vorbesc cei de la Esenzi.ro, magazin online care va pune la dispozitie o gama [...]

mai mult



CoronaVirus: Facturone vine în sprijinul firmelor

Facturone vine în sprijinul firmelor și începând de astăzi reduce cu 50% toate licențele care expiră în următoarele 30 de zile sau cele care au expirat deja. Această perioadă se poate prelungi dacă problemele persistă.CEO [...]

mai mult



Evolutia cursului valutar, regasita deplin in costul cosului de cumparaturi

Unele persoane cred ca daca nu au credite in euro sau dolari, nu sunt afectate de deprecierea monedei nationale in raport cu aceste principale valute. Evident, adevarul este ca orice roman ajunge sa aiba costuri mai ridicate in lei atunci cand euro sau / [...]

mai mult



Tulburari bipolare: ce trebuie sa stii despre aceste tipuri de afectiuni?

Potrivit studiilor de specialitate din domeniul medical, aproape 5% din populatia actuala sufera de tulburari bipolare, iar acest procent este unul ingrijitorator, pentru a crescut considerabil in ultimii ani. Medicii au observat ca indivizii se lasa din [...]

mai mult



Colaborand cu JR Recruitment - firma de recrutare forta de munca, vei avea ocazia sa lucrezi cu profesionisti

In orice domeniu de activitate sunt necesari oameni profesionisti, care stiu ceeea ce trebuie sa faca pentru ca lucrurile sa se desfasoare intr-un mod cat mai eficient. Gradul de profesionalism se rasfrange asupra eficientei domeniului de activitate asa [...]

mai mult



Aveti intrebari despre buze remodelate? Iata tot ceea ce trebuie sa stiti!

Buzele sunt acel element al fetei care ofera senzualitate, mai ales in cazul unei femei. Femeile cu buze pline sunt considerate mai frumaose, mai expresive si inspira mai mult sexappeal. De fapt, gura si buzele au reprezentat, dintoteauna un reper de [...]

mai mult



Unde se termina bucataria si unde incepe camera? Scurt ghid util pentru montare praguri parchet

Cu siguranta, delimitarea fiecarei camere se poate face prin simpla existenta a unei usi iar multi oameni aleg sa nu mai monteze praguri parchet din mai multe motive. Dar, o astfel de delimitare este benefica intrucat se poate reduce in mod considerabil [...]

mai mult



Ce casa funerare serioasa gasim in sectorul 2?

Fie ca ne dorim sau nu, fiecare dintre noi nu scapam de cele mai dificile momente din viata, respectiv decesul unei persoane dragi. La doar un click distanta va intampina o firma de servicii funerare sector 2, de o calitate dovedita, Casa Funerara Luca. [...]

mai mult



Afacerile din constructii, mici sau mari, pot gasi aliati de incredere

Este greu sa faci totul singur ca firma in domeniul constructiilor, mai ales pe o piata cu suisuri si coborasuri, in care trebuie sa iti gestionezi foarte bine toate resursele pentru a pastra un nivel cat mai bun de profitabilitate - esenta oricarui [...]

mai mult



Amenajarile interioare cu tavan polistiren, o nota de eleganta pentru casa ta

In ultimii ani utilizarea polistirenului in amenajari interioare a capatat o popularitate foarte mare. Acest material nu este utilizat numai pentru a reda farmecul de odinioara al caselor vechi, dar este si o solutie foarte buna pentru constructiile [...]

mai mult






    Targului National de produse traditionale si ecologice - Academia de Stiinte Agricole si Silvice, 18 - 23 decembrie 2010

In perioada 18 - 23 decembrie 2010 va avea loc editia speciala a Targului National de produse traditionale si ecologice produse in ferme si gospodarii taranesti, la Academia de Ştiinte Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti”. Acesta este singurul targ saptamanal organizat de Academia de Stiinte Agricole si Silvice şi Media Link Business, în colaboarare cu Primaria sector 1 şi cu foarte multi parteneri din mass-media.

Toţi cei care ne-au sprijit prin promovare, prin colaborare dar si cei care ediţie de ediţie ne-au trecut pragul, consumatori fideli ai produselor de la Târgul de ASAS sunt aşteptaţi în casa noua, asa cum ne sta bine, cu cetina de brad, în casute de lemn, cu preparate de tot felul si multa caldura.

Producatorii vor oferi un porc in traditia romaneasca - Pomana porcului, sambata 18 decembrie 2010, incepand cu orele 10.00 in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.

Povestea locului de unde domnul Valentin Vasile ne va aduce din gospodaria socrului, Costel Toma, o purcea de circa 160 de kg, comuna Scarisoara, judetul OLT

Situata pe malul drept al Oltului, pe şoseaua Dobrosloveni-Islaz, localitatea Scărişoara are o întindere ce cca. 5, 6 km. Din relatările strămoşilor, prin circulaţie rurală între generaţii sunt mai multe variante în ceea ce priveşte denumirea comunei. Strămoşii spun că în timpurile trecute în malul râului Olt erau săpate scări mici, înguste, pe unde coborau femeile cu vasele la apă. Aceste scări "Scărişoare", cum adesea erau numite, puneau la adăpost satul de năvala cetelor razleţe de tătari care nu puteau urca pe aici cu caii lor.

O alta versiune spune că, fiind sat de moşneni erau obligaţi să plătească birul domniei. Nu întotdeauna se puteau achita de întreaga plată şi mergeau la palatul domnitorului Mihai Voda şi aşteptau la scările cele mici sosirea voievodului. De aceea le-a zis oamenilor de la scările mici "scărişoare-scărişoreni". ( sursa: primariascarisoara.judetulolt.ro)

“Povestea Mărgelatei”

“Sper să se bucure toţi ce vor servi Pomana Pocului de o carne adevărată crescută la noi la ţară.  Din moşi strămoşi, la noi, familiile cresc pentru porci, eu păstrez an de an o purcică pentru reproducţie şi de anul trecut am avut-o pe Viorica. I-am spus aşa ca a fost fătată într-o zi de vineri, mi-a făcut 10 purcei. Pe cea ce aţi cumpărat-o pentru Bucureşti e o purcică, o cheamă Mărgelata că are mărgele cum au unele capre. Are peste 160 kg şi toţi fraţii sunt grăsuni si buni, nici nu încape îndoiala. Toată hrana lor e naturală, noi avem şi grâu şi porumb şi îl păstrăm pentru creşterea porcilor, găinilor, avem şi cai. Că e mai bine să ai grija de animale decât să vinzi grânele. Până la 6 luni îi hrănim cu porumb uruit în amestec cu tărâţe. Facem un amestec fiert ca o mămăligă groasă cu zer de la brânză şi  apă. Iar după 6 luni avem hrană boabe de porumb, apă şi zăr. Nimic nu poate avea un gust mai bun, mă refer la carne decât o hrană sănătoasă cu porumb, aşa cum se cresc din moşi, strămoşi animalele", a spus domnul Costel Toma din Scărişoara, Olt.

"Noi sacrificăm porci şi folosim absolut tot din porc, nu aruncăm nimic. Cel mai aşteptat moment e Ignatul, pentru Crăciun nu e casă sau gospodărie să nu se îngrijească de a avea un porc asta e de când mă ştiu, de copil abia aşteptam sărbătoarea Craciunului să fiu călare pe porc, să spăl sau s-o ajut pe mama sau pe tata asta când eram mai mic. Acum la 60 de ani ce să vă spun ne bucurăm că putem creşte animale şi să aiba toţi din familie şi să fie apreciată munca noastră", a mai precizat acesta.

"Din obiceiul nostru nu va dispare pârlitul cu paie, când e bine copt şoriciu, îl spălăm şi îl frecăm bine cu sare şi mălai, îl limpezim şi frecăm că rămâne un şorici atât de gustos", a mai adaugat Costel Toma.

"Trecem la tranşare, sunt ajutoare ce sar la fiecare gospodărie şi la noi ca la dumneavoastră o să trataţi gospodari din bătătură cu ţoi de rachiu sau ce aveţi, palincă sau vin de buturugă ca să meargă cu spor acţiunea ce urmează.  Musai se face analiza ca să fim siguri ca animalul poate merge în tigaie şi de aici bărbaţii tranşează porcul iar gospodinele nu uită nimic din tradiţia populară. Maţele se spală şi se pregătesc pentru cârnaţi, caltaboş, lebăr. Se alege carnea grasă, se scot muşchiuleţii, nimic nu se uita. Se face untură ce o folosim în loc de untdelemn toată vara ca e sănătoasă. Şi în tigaie începe Pomana Porcului, noi doar tăiem carnea cubuleţe şi pregătim alături mămăliga ca să nu stricăm cu nimic bunătatea ce ne-a dat-o Dumnezeu", a mai spus acesta.

Aştept să mă sunaţi şi să-mi spuneţi ce au spus bucureştenii „cum e gustul cărnii de porc de ţară?”, le trimit tuturor sărbători fericite şi să putem să ne bucurăm şi în alţi ani de magia sărbătorilor de Crăciun.” a transmis domnul Costel Toma din Scărişoara, Olt.

Tradiţie şi obiceiuri cu respectarea normelor sanitar-veterinare

“La noi fiecare gospodărie are un număr de identificare şi când o scroafă fată, purceii primesc un număr. Purcica dumneavoastră va avea un număr prins de ureche, o crotalie care spune clar de unde, din ce gospodărie a fost achiziţionat porcul. E un lucru foarte bun pentru că ştim exact de la ce animal s-a făcut în cazul dumneavoastra POMANA PORCULUI – am înţeles că doar tochitura sau topitură, cum se pune la noi, la olteni, veţi face din el. E foarte frumos ca v-aţi gândit să prezentaţi şi aceste lucruri foarte importante pentru siguranţa consumatorului", a declarat Milina Dicuţ, asistent veterinar în comuna Scărişoara Olt.

"Cel ce îl va aduce va avea şi un certificat sanitar-veterinar de transport în care se va prezenta cu ce se deplasează, clinic sănătos. Important după sacrificare şi până la a fi consumat este examenul de trichiniloză. Acesta constă în examenul în urma recoltării din muşchii pilierii (muşchiuleţul porcarului cum îi spunem noi), din muşchi intercostali şi din diafragmă. Ne bucurăm că bucureştenii vor degusta o porţie dintr-un porc oltenesc, sper să le placă şi să aprecieze şi produsele pe care toţi producătorii le au în targul de la Agronomie”, a mai precizat acesta.

“Pomana porcului”

Este un bun prilej de redescoperire a tradiţiilor româneşti autentice şi de retrăire a atmosferei specifice satului tradiţional. Carnea tăiată cubuleţe se pune împreună cu uleiul şi se lasă la foc mic în tuciuri încinse. În uleiul încins punem mai întâi costiţa şi pieptul să-şi lase grăsimea. Când acestea s-au rumenit, se adaugă restul cărnii. Se adaugă sare şi după dorinţă şi piper. În tochitură se poate să se mai pot adăuga boiaua, vinul, rachiu, usturoi, zeamă de carne şi suc de roşii. Se lasă să fiarbă împreună şi se amestecă din când în când. 

Dar şi mămăliga va avea un specific tot ca la bunici. Un cioban autentic va aduce un sac de mălai de la moara din Bran, Braşov şi va pune în tuci apa, sarea. Astfel mămăliga va da savoare tochiturii.

Conform tradiţiei, alături de mâncare se serveşte ţuică tradiţională sau vin. Şi vor fi puse la dispoziţie pentru pomana porcului o „vadră de vin Oltenesc”, câteva kilograme de ţuică din Morăreşti, palincă din Satu Mare, horincă din Maramureş să încălzească atmosfera şi buna dispoziţie din zilele în care producătorii vă invită să alegeţi pentru masa de Crăciun şi Revelion produsele aduse din toate zonele ţării.

Nu vor lipsi colindele si cântece de suflet din repertoriul folcloric românesc. Muzică şi voie bună, soliştii vocali Gabriel Dumitru, din zona Argeşului şi Alexandru Pătraşcu din Oltenia ne vor încânta cu colinde şi muzică populară. Folclorul românesc are multe talente care nu trebuie uitate, mai ales în pragul unei sărbători atât de importante, cum este Crăciunul.

Un program special în fiecare zi din perioada 18 - 23 decembrie va fi oferit la târgul de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti”. 

Între 18 - 23 decembrie 2010 cei veniti vor putea descoperi şi degusta multe produse tradiţionale pentru masa de Crăciun.

14.12.2010


Aboneaza-te la newsletter-ul "ArtSpirit".

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Iunie 2020








Interviu cu Sorana Darclee Mohamad despre piesa de teatru E atat de rau ca-i bine

Cinema Patria alături de Sad Comedy ii invita pe cei interesati joi, pe 4 Decembrie, începând cu ora 19:00, la spectacolul ”E atât de rău că-i bine!”, în regia lui Octavian Strunilă. Producția prezintă o piesă [...]

mai mult

Cu sange rece, sezonul 6 la Diva - prezentare serial, actori si episoade

Lilly Rush, un detectiv inteligent care investighează crimele din Philadelphia, lucrează la cazuri închise - crime care nu au fost niciodată soluţionate. Produs de Jerry Bruckheimer Television, în colaborare cu CBS Productions şi Warner [...]

mai mult

Partener solutii hosting:


SimpliQ

ArtSpirit - un proiect:


Smart Press


E-mail: contact @ artspirit.ro


Copyright © 2010 Art Spirit | Web Design - DOW MEDIA | gazduire web - SpeedHost.ro