transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Ghid Online pentru Offline :-)
Aboneaza-te acum la newsletter-ul "ArtSpirit"!

Prima pagina Flux RSS
Dragostea este atunci cand ti se ofera o bucata din sufletul tau, despre care nu ai stiut niciodata ca lipseste. (Torquanto Tasso)

Escort-bucharest.ro sau experiente speciale

Asteptam sa ninga dintr-un moment in altul. Eram o gasca de baieti veseli, pregatiti de petrecere, dar fara fete frumoase, masina ar fi fost goala. O fata reuseste sa iti toarne o cupa de fericire in paharul vietii in fiecare clipa cand se uita la tine [...]

mai mult







De ce sa folosim ingrasaminte pe culturi

Cu totii am auzit, mai mult sau mai putin, despre aplicarea de ingrasaminte pe culturile agricole sau horticole. De ce le folosim si la ce ajuta ele? Despre acest subiect ne vorbesc cei de la Esenzi.ro, magazin online care va pune la dispozitie o gama [...]

mai mult



CoronaVirus: Facturone vine în sprijinul firmelor

Facturone vine în sprijinul firmelor și începând de astăzi reduce cu 50% toate licențele care expiră în următoarele 30 de zile sau cele care au expirat deja. Această perioadă se poate prelungi dacă problemele persistă.CEO [...]

mai mult



Evolutia cursului valutar, regasita deplin in costul cosului de cumparaturi

Unele persoane cred ca daca nu au credite in euro sau dolari, nu sunt afectate de deprecierea monedei nationale in raport cu aceste principale valute. Evident, adevarul este ca orice roman ajunge sa aiba costuri mai ridicate in lei atunci cand euro sau / [...]

mai mult



Tulburari bipolare: ce trebuie sa stii despre aceste tipuri de afectiuni?

Potrivit studiilor de specialitate din domeniul medical, aproape 5% din populatia actuala sufera de tulburari bipolare, iar acest procent este unul ingrijitorator, pentru a crescut considerabil in ultimii ani. Medicii au observat ca indivizii se lasa din [...]

mai mult



Colaborand cu JR Recruitment - firma de recrutare forta de munca, vei avea ocazia sa lucrezi cu profesionisti

In orice domeniu de activitate sunt necesari oameni profesionisti, care stiu ceeea ce trebuie sa faca pentru ca lucrurile sa se desfasoare intr-un mod cat mai eficient. Gradul de profesionalism se rasfrange asupra eficientei domeniului de activitate asa [...]

mai mult



Aveti intrebari despre buze remodelate? Iata tot ceea ce trebuie sa stiti!

Buzele sunt acel element al fetei care ofera senzualitate, mai ales in cazul unei femei. Femeile cu buze pline sunt considerate mai frumaose, mai expresive si inspira mai mult sexappeal. De fapt, gura si buzele au reprezentat, dintoteauna un reper de [...]

mai mult



Unde se termina bucataria si unde incepe camera? Scurt ghid util pentru montare praguri parchet

Cu siguranta, delimitarea fiecarei camere se poate face prin simpla existenta a unei usi iar multi oameni aleg sa nu mai monteze praguri parchet din mai multe motive. Dar, o astfel de delimitare este benefica intrucat se poate reduce in mod considerabil [...]

mai mult



Ce casa funerare serioasa gasim in sectorul 2?

Fie ca ne dorim sau nu, fiecare dintre noi nu scapam de cele mai dificile momente din viata, respectiv decesul unei persoane dragi. La doar un click distanta va intampina o firma de servicii funerare sector 2, de o calitate dovedita, Casa Funerara Luca. [...]

mai mult



Afacerile din constructii, mici sau mari, pot gasi aliati de incredere

Este greu sa faci totul singur ca firma in domeniul constructiilor, mai ales pe o piata cu suisuri si coborasuri, in care trebuie sa iti gestionezi foarte bine toate resursele pentru a pastra un nivel cat mai bun de profitabilitate - esenta oricarui [...]

mai mult



Amenajarile interioare cu tavan polistiren, o nota de eleganta pentru casa ta

In ultimii ani utilizarea polistirenului in amenajari interioare a capatat o popularitate foarte mare. Acest material nu este utilizat numai pentru a reda farmecul de odinioara al caselor vechi, dar este si o solutie foarte buna pentru constructiile [...]

mai mult



Generatoare de curent pentru spatii de birouri - solutia de rezerva

Exista multe IMM-uri in Romania, printre care companii medii care activeaza in diverse domenii si care au cel putin o echipa de cateva persoane cu activitate de birou, eventual in paralel cu alte departamente. Poate fi vorba de firme din IT&C, de [...]

mai mult






    Târgul naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale la ASAS - 26 - 28 noiembrie 2010

La ediţia a 26-a a Târgului naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale produse în ferme şi gospodării ţărăneşti vor fi prezenţi producători mici cu iniţiative mari, din judeţele Vrancea, Sibiu şi Vâlcea. Vor fi alături și cei peste 25 de producători din toate zonele României - Maramureş, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal, Banat.

Târgul se desfășoară între 26 şi 28 noiembrie 2010, iar vizitatorii sunt așteptați cu preparate inedite, cum ar fi pâinea la ţest, păstrăv prăjit cu mămăliguţă şi mujdei cu leuştean, vin fiert cu scorţişoara, mozzarela de bivoliţă, iaurt de bivoliţă, bulz ciobănesc şi pastramă, sărmăluţe cu păsat maramureşene, legume, fructe proaspete dar şi conserve pentru iarna ce se apropie sau murături.

Din Comuna Vizandea-Livezi, judeţul Vrancea vine doamna Adina Purcel. Ea ne mărturiseşte:  "Am moştenit de la părinţii noştri o instalaţie de uscat fructe, e din 1980 când ei făceau acest lucru, strângeau din zona prunele şi le duceau la Întreprinderea de legume-fructe. Utilizăm numai cărbune din lemn de fag si prun si capacitatea cuptorului este de 400 de kg de prune. Astfel, obţinem în funcţie de calitatea prunei cam 100 - 110 kg. Strângem prunele, le spălam cu un jet de apă, pregătim cuptorul facem un jăratec şi apoi întreţinem cam 3 zile cele 400 de kg de prune, ele se pun pe rând în straturi, dimineaţa alegem primul strat care a stat la uscat şi punem prune verzi ca să obţinem prune cărnoase nu uscate. Pe unde mergem suntem mândri de prunele noastre, anul acesta a fost o recoltă frumoasa şi vă invităm acum la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice să alegeţi aceste prune uscate. Noi le folosim şi ca medicament şi sunt foarte apreciate de cei ce au probleme cu stomacul. Iar ca mâncăruri în zona noastră le utilizam foarte mult la compoturi şi la mâncare de prune cu orez sau alte mâncăruri de post."

Familia Purcel din judeţul Vrancea va mai aduce miez de nucă, de la cei 30 de nuci foarte vechi, din bătrâni moşteniţi, care au o vechime de peste 100 de ani. Dar, la fel se mândresc şi cu merele golden ca „de expoziţie” În munţii Vrancei se face o recoltă foarte frumoasă. Ei vor fi prezenţi la târg până la sărbătorile de iarnă. 

În cazul prunelor uscate, substanţele sunt concentrate ca urmare a deshidratării şi astfel efectele energizante si depurative sunt mult mai puternice si mai evidente. Totodată, datorita conţinutului bogat în seleniu sunt recomandate pentru stimularea sistemului imunitar, şi pentru că au un conţinut caloric mare 300Kcal/100gr, pot înlocui o masă pe zi, dar au şi un inconvenient – glucidele 71gr/100gr, ele nefiind recomandate persoanelor supraponderale. Printre beneficiile acestor fructe menţionăm: tratează anemia, previn osteoporoza, îmbunătăţesc funcţiile ficatului, pancreasului şi rinichilor, scad aciditatea gastrica, tratează infertilitatea, scad oboseala şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Pentru efectele diuretice şi laxative, cât şi pentru descongestionarea ficatului, se poate folosi şi decoctul de prune uscate, 2 căni/zi. În stare proaspătă, prunele au şi utilizări culinare: la plăcintă, tartă, prăjituri, precum şi la prepararea de magiun, dulceaţă, compot, jeleu. Din prune uscate se pregătesc diverse mâncăruri, cu sau fără carne (de post). Ca laxativ, se recomandă şi prunele uscate, înmuiate în prealabil în apă timp de 6-8 ore. Se consumă 8-20 de prune, dimineaţa, pe stomacul gol, eventual cu pâine integrală şi iaurt. Şi compotul de prune are efect laxativ, mai ales când este consumat, la aceeaşi masă, cu miez de nucă uşor prăjit.

Din judeţul Sibiu, de la Talmaciu vin Maria şi Ionuţ Oancea cu cârnaţi de oaie, cu busuioc, fără usturoi, muşchi de porc sau brânză. Este o afacere de familie mai ales ca fiul doamnei a absolvit Industria Alimentara si a văzut multe despre preparatele industrial, de aceea vrea sa facă mâncare sănătoasa pe care din 2009 le recomanda consumatorilor din Bucureşti. Alege târgurile pentru ca producţia e mica, totul se face in casa, produsele deja sunt cunoscute, are clienţii fideli şi căuta locuri stabile unde să îşi desfacă produsele. După târgul Ţăranului doreşte să fie un expozant fidel la cel de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice şi invita pe toţi bucureştenii la produse proaspete şi sănătoase", ne-a precizat Maria Oancea.

Printre produsele de la Sibiu pe care le puteţi găsi la târg menţionăm :

Carnat de porc cu busuioc – reţeta de la bunicul din partea tatălui.
Carnat de porc picant – pentru bere
Carnat de oaie – reţeta tradiţională din satele de oieri.
Carnat de vital cu cimbru – reţeta de la străbunica din partea mamei.
Carnat de oaie si vita cu ardei iute măcinat invenţie proprie Ionut Oancea.
Carnat de porc, oaie si vita – invenţie proprie Ionut Oancea.
Carnat de Sibiu (copt) din carne de vita 70%, porc 20%, grăsime 10%.  Combinaţia – invenţie proprie Ionut Oancea.  Procedura – învăţat de la bunici.
Pecie – cotlet de porc băiţuit şi afumat produs crud – uscat.
Cotlet Haiducesc (un altfel de cotlet haiducesc, fără os) – cotlet de porc băiţuit şi copt.
Ceafa de porc Hituita – ceafă de porc sărată şi condimentată cu nucşoară şi scorţişoară. Invenţie proprie
Pastramă vită – băiţuită şi afumată.
Pastrama de oaie crudă - numai pulpa de oaie băiţuită foarte bună pentru grătar sau friptura la cuptor.
Pastramă de oaie afumată – muşchiuleţ de oaie, băiţuit şi afumat. Produs foarte fin si gustos.

„Toate produsele coapte, sunt reţete învăţate de la bunicii mei; ambii fiind crescători de oi şi după cum se ştie, toţi ciobanii din Mărginimea Sibiului practicau trashumanţa. In lungile lor drumuri cu oile pana in alte judeţe cum ar fi : TM, AR, MS, etc, pe drum îşi preparau hrana la foc, direct la flacăra cu lemne (de aici si denumirea produsului meu Cotlet Haiducesc). Tot de la bunicii mei ştiu ca lemnul de fag este lemnul cel mai bun pt prepararea produselor din carne direct la flacăra, deoarece fagul este un lemn de esenţă tare. Pentru produsele afumate se folosesc lemne de esenţa moale. În timpul cursurilor teoretice şi practice pe care le-am urmat la Facultatea de Industrie Alimentară, am învăţat cum se prepara produsele din care pe care le găsim pe toate rafturile magazinelor. Astfel, în cursul anului III de facultate am hotărât sa încerc sa fac altceva – produse naturale şi sănătoase”, ne-a dezvăluit Ionuţ Oancea .

Din Vâlcea, sat Rădăcinesti, comuna Berislavesti vine producătorul Gheorghitescu Pompiliu cu multe legume care pot fi consumate în acest post, fiind vorba de fasole boabe, ciuperci deshidratate, seminţe de floarea soarelui, pâine cu seminţe, morcovi precum şi alte rădăcinoase. De asemenea, dl. Gheorghitescu Pompiliu aduce produse apicole şi un amestec de catină uscată cu miere, ideal pentru fortificarea organismului în sezonul rece.

Totodată, la târg se va mai găsi și zacuscă, dulceaţa de afine, trandafir şi capsuni, zarzavaturi ecologice - pătrunjel, rucola, cicoare, fasole, cartofi.

25.11.2010


Aboneaza-te la newsletter-ul "ArtSpirit".

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Aprilie 2020








Interviu cu Sorana Darclee Mohamad despre piesa de teatru E atat de rau ca-i bine

Cinema Patria alături de Sad Comedy ii invita pe cei interesati joi, pe 4 Decembrie, începând cu ora 19:00, la spectacolul ”E atât de rău că-i bine!”, în regia lui Octavian Strunilă. Producția prezintă o piesă [...]

mai mult

Cu sange rece, sezonul 6 la Diva - prezentare serial, actori si episoade

Lilly Rush, un detectiv inteligent care investighează crimele din Philadelphia, lucrează la cazuri închise - crime care nu au fost niciodată soluţionate. Produs de Jerry Bruckheimer Television, în colaborare cu CBS Productions şi Warner [...]

mai mult

Partener solutii hosting:


SimpliQ

ArtSpirit - un proiect:


Smart Press


E-mail: contact @ artspirit.ro


Copyright © 2010 Art Spirit | Web Design - DOW MEDIA | gazduire web - SpeedHost.ro