Cum pare sa arate sectorul de constructii in urmatoarea perioada

Ai in plan sa construiesti o casa sau poate o cladire de birouri? Ai in plan sa asfaltezi zona din jurul vilei sau sa amenajezi un drum privat pe o proprietate? Poate chiar vrei sa investesti masiv in domeniu si te gandesti la dezvoltarea unui mic [...]
Optimizarea SEO a unui magazin online este cheia succesului

Daca nu esti multumit de performantele magazinului tau online trebuie sa stii ca sunt multe masuri care se pot lua. Din fericire, promovarea online este mai eficienta si implica costuri mai mici decat alte modalitati traditionale de a [...]
Investitia in scule si echipamente de calitate permite eficienta ridicata

Pentru cel mai bun randament in lucrari, orice meserias cunoaste faptul ca ai nevoie nu doar de abilitati si experienta, ci si de scule, unelte, echipamente capabile sa asigure performanta, ajungand la un nivel ridicat al eficientei. Daca esti [...]
Pariuri pe candidatii la alegerile locale din Bucuresti: ce cote au Nicusor Dan si Gabriela Firea

În timp ce în media apar diverse sondaje de opinie cu privire la voturile din alegerile locale din 27 septembrie 2020, iar actorii politici principali susțin sau nu credibilitatea unor astfel de date, iată că cei interesați de acest [...]
Various Brands inaugurează un nou magazin, în Shopping City Târgu Mureș

Various Brands, cunoscutul multibrand național cu capital 100% autohton, a inaugurat un nou magazin de articole sportive, în Shopping City Târgu Mureș, rețeaua ajungând în prezent la 23 de unități situate în marile [...]

Printre multiplele avantaje ale internetului in ziua de astazi, este acela de a face o afacere online fara prea multe avize si contracte. Desigur un magazin online va trebui inregistrat, insa de multe ori, proprietarul magazinului nu va trebui sa detine [...]
Renovari sau amenajari? Ia-ti ajutorul de la Helppy.ro!

Ca orice om care se apuca de un proces amplu de renovare sau de amenajare a locuintei, nu ai cum sa le stii sau sa le prezici pe toate astfel incat, la nevoie, sa ai la indemana toate masurile care te pot salva dintr-un impas neplacut. Si chiar si cu o [...]
5 lucruri de care sa tii cont cand cauti cele mai bune centrale electrice

Incalzirea locuintelor personale depinde foarte mult astazi de tipurile de centrale electrice, pe care oamenii aleg sa si le cumpere. Este vorba despre dispozitive moderne, datorita carora nivelul de confort poate spori sau, dimpotriva, poate fi unul [...]
Chiar si o boxa portabila accesibila poate fi extrem de utila

In prezent, tehnologia face parte din viata noastra, mai mult sau mai putin, insa ce este cert, este faptul ca aceasta ne face viata mult mai usoara si mai simpla. Cel mai bun exemplu de „minune tehnologica”, consta in telefoanele care ne [...]
Aplica pentru un job videochat

“Tatal meu zideste case/Cocotat pe schele/El cu fruntea lui ajunge/Pana sus la stele.” Despre profesiile oamenilor s-a scris mult. M-au fascinat multe destine incepand cu cele ale oamenilor simpli si sfarsind cu cele ale marilor pictori sau [...]
Escort-bucharest.ro sau experiente speciale

Asteptam sa ninga dintr-un moment in altul. Eram o gasca de baieti veseli, pregatiti de petrecere, dar fara fete frumoase, masina ar fi fost goala. O fata reuseste sa iti toarne o cupa de fericire in paharul vietii in fiecare clipa cand se uita la tine [...]
De ce sa folosim ingrasaminte pe culturi

Cu totii am auzit, mai mult sau mai putin, despre aplicarea de ingrasaminte pe culturile agricole sau horticole. De ce le folosim si la ce ajuta ele? Despre acest subiect ne vorbesc cei de la Esenzi.ro, magazin online care va pune la dispozitie o gama [...]
Volumul Ce au fost boierii mari în Tara Romaneasca de Neagu Djuvara, lansat la Carturesti

Editura Humanitas a lansat, marţi, la Librăria Cărtureşti, volumul "Ce au fost boierii mari în Ţara Românească" de Neagu Djuvara, o cercetare asupra unei familii boiereşti, o carte despre istoria instituţiilor politice româneşti premoderne.
Neagu Djuvara oferă în paginile cărţii un capitol inedit de ilustraţii, facsmilie, arbori genealogici, tabele de ascendenţi, indici de familii înrudite.
Absent de la lansare, apreciatul istoric a transmis o scrisoare în care, motivându-şi absenţa printr-o răceală care îl reţine în casă, a mărturisit că scrierea volumului a fost determinată de "o datorie de onoare" faţă de mama sa.
Neagu Djuvara a subliniat, de asemenea, că în elaborarea lucrării nu a cosmetizat realitatea, încercând să fie nepărtinitor.
Despre "moş Neagu", cum îi place să se alinte profesorului Djuvara, prof. Ştefan Gorovei de la Iaşi a mărturisit că ştia de "acum 20 de ani că trebuia să se scrie".
"Neagu Djuvara este un cercetător înnăscut şi un pasionat pentru genealogii, deşi cartea sa, care conţine studii serioase, nu este o monografie genealogică", a spus prof. Gorovei.
Potrivit acestuia, Neagu Djuvara descrie în cartea sa marea boierime românească care a avut "vocaţia la exercitarea privilegiată a puterii politice".
În opinia lui Djuvara exprimată în carte, boierimea a fost aceea care a creat un model cultural, fiind ea însăşi o elită.
Prof. Ştefan Gorovei a evidenţiat "verva tristă" din volum, Neagu Djuvara povestind modul în care se stinge un mare neam (acela al Grădiştenilor - nr.), ca şi "ştiinţa de a pune în valoare amănuntul simbolic" şi "sentimentul de pietate filială care l-a determinat pe Neagu Djuvara să scrie această carte".
În vârstă de 94 de ani, Djuvara, intelectual, diplomat şi istoric, este una dintre personalităţile marcante ale vieţii culturale româneşti.
"Între Orient şi Occident. Ţările Române la începutul epocii moderne, 1800-1848", "O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri", "Cum s-a născut poporul român" şi "De la Vlad Ţepeş la Dracula Vampirul" sunt doar câteva dintre titlurile semnate de Neagu Djuvara.
Neagu Djuvara s-a născut la Bucureşti într-o familie de origine aromână, aşezată în ţările române la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi care a dat mulţi oameni politici, diplomaţi şi universitari.
Tatăl său, Marcel Djuvara, şef de promoţie la Politehnica din Berlin-Charlottenburg în 1906, a murit căpitan de geniu în armata română în cursul marii epidemii de gripă spaniolă din 1918. Tinca Grădişteanu, mama sa, aparţinea ultimei generaţii dintr-un neam de mari boieri munteni.
Neagu Djuvara şi-a făcut studiile la Paris, licenţiat la Sorbona (istorie, 1937) şi doctor în Drept (Paris, 1940), participă la campania din Basarabia şi Transnistria ca elev-ofiţer de rezervă (iunie - noiembrie 1941), fiind rănit aproape de Odesa.
Intrat prin concurs la Ministerul de Externe în mai 1943, este trimis curier diplomatic la Stockholm în dimineaţa zilei de 23 august 1944. Numit secretar de legaţie la Stockholm de guvernul Sănătescu, va rămâne în Suedia până în septembrie 1947.
Implicat în procesele politice din toamna lui 1947, hotărăşte să rămână în exil, militând până în 1961 în diverse organizaţii ale exilului românesc (secretar general al Comitetului de Asistenţă a Refugiaţilor Români, la Paris, ziarist, secretar general al Fundaţiei Universitare 'Carol I').
În 1961, pleacă în Africa, în Republica Niger, unde va sta douăzeci şi trei de ani în calitate de consilier diplomatic şi juridic al Ministerului nigerian al Afacerilor Străine şi, concomitent, profesor de drept internaţional şi de istorie economică, la Universitatea din Niamey.
Între timp, reluase studiile de filosofie la Sorbona. În mai 1972, obţine doctoratul de stat (docenţa) la Sorbona cu o teză de filosofie a istoriei. Mai târziu, obţine şi o diplomă a prestigiosului Institut naţional de limbi şi civilizaţii orientale de la Paris (INALCO).
Din 1984 este secretar general al Casei Româneşti de la Paris, până după decembrie 1989, când se întoarce în ţară. Din 1991 în 1998 este profesor - asociat la Universitatea din Bucureşti.
Este membru de onoare al Institutului de Istorie ''A.D. Xenopol'' din Iaşi şi a Institutului de Istorie ''N. Iorga'' din Bucureşti.
A fost decorat cu Ordinul naţional ''Serviciul Credincios'' în grad de Mare Cruce şi cu ''Ordre des Arts et des Lettres'' în grad de Ofiţer.
Material furnizat de Agentia Nationala de Presa Agerpres

Aboneaza-te la newsletter-ul "ArtSpirit".










Interviu cu Sorana Darclee Mohamad despre piesa de teatru E atat de rau ca-i bine
Cinema Patria alături de Sad Comedy ii invita pe cei interesati joi, pe 4 Decembrie, începând cu ora 19:00, la spectacolul ”E atât de rău că-i bine!”, în regia lui Octavian Strunilă. Producția prezintă o piesă [...]


Cu sange rece, sezonul 6 la Diva - prezentare serial, actori si episoade
Lilly Rush, un detectiv inteligent care investighează crimele din Philadelphia, lucrează la cazuri închise - crime care nu au fost niciodată soluţionate. Produs de Jerry Bruckheimer Television, în colaborare cu CBS Productions şi Warner [...]
